För en tryggare vardag

Bakgrund

Flerfamiljshus byggda under 60 och 70 tal har ofta en relativt stor yta som är fördelad på lokaler, hobbyrum gemensamhetsutrymmen.Som hyreslokaler är dessa ofta oattraktiva beroende på läge och utformning som ofta är mycket lik lägenhetsplan.

Lägenhetsförtätning

När en bostadsrättsförening omvandlar den här typen av ytor till lägenheter får det två positiva effekter: Intäkterna från årsavgifter till föreningen ökar för all framtid samtidigt som administrationskostnader för uthyrning minskar. Underhållsansvaret för lokalytan belastar inte längre föreningen. Kostnaden för uppvärmning blir oförändrad. En annan trevlig effekt är att föreningen får fler medlemmar, det kan t.ex. vara bra när man söker frivilliga till styrelsearbete.

Projekt "nya lägenheter" i Brf Väduren, Haninge

I första etappen byggdes 5 lokaler om till lägenheter. Projektet blev så pass lyckat att man beslutade om att också fortsätta med etapp 2 som omfattar 10 lägenheter.

Lägenheterna får en annan planlösning jämför med befintliga lägenheter.

Det som etapp ett visade var att man inte behöver vara en innerstadsförening för att kunna sälja nybyggda lägenheter inom befintliga fastigheter. Lägenheterna blev snabbt sålda.

Föreningen valde tidigt att anlita entreprenörer och bygga lägenheterna istället för sälja råytan. Vinsten med det är att lägenheterna säljs när dom är färdiga till högstbjudande så föreningen får ut högsta möjliga pris.

Nedan kan ni se exempel på en 2:a i markplan som såldes på Vädurens gata i början av 2015.Kök med stor öppning till vardagsrum.

Entrén med kök och hallmöbel. Rakt fram syns sovrummet.

Sovrum med stort ljusinläpp från brett fönster.


Vardagsrum med utgång till balkong

BalkongStort vardagsrum med plats för matdel och soffdelLägenhetsdörren till vänster, rakt fram finns en stor garderob för förvaring.


Valk-in closet i anslutning till entrén.Trevlig innegård med lekplats för barnen.