Rektangeln 22

Kallt i lägenheten?

Nu på hösten är det inte bara sjunkande temperatur, utan också mycket varierande kombinerat med storm och regn. Det gör att värmesystemet har problem att justera in sig. Vi har såväl värme från elementen som från värmeväxlaren där värmen kommer från takventiler. De två värmesystemen är helt oberoende av varandra. Värmen som kommer från taket är satt till 22 grader, men eftersom varm luft stiger har vi tyvärr fortfarande kalla golv. Kallraset kommer från fönstren och ska, i ett fullt fungerande värmesystem, mötas av varma element. Det är dem vi har mest problem med. De två systemen är inte optimalt synkroniserade. Vi har också problem med trycket i systemet vilket gör att det kommer in luft vilket framförallt drabbar dem högst upp i husen. Andra lägenheter är väldigt varma.
Att det är kallt i vissa lägenheter beror alltså inte på att vi har dragit ner på värmen och snålar, utan på att systemen från 1983 inte är synkroniserade. Vi jobbar hårt på att lösa problemet för alla. Det görs inte i en handvändning, men vi kommer framåt. Vi ber om ursäkt för obehaget.
Upplever du att du har väldigt kallt i din lägenhet och vill att det kollas upp? Maila i så fall ditt namn och lägenhetsnummer till info@rektangeln22.se så skickar vi en firma som kontrollerar din temperatur och vidtar de åtgärder som går att göra.
De formella reglerna är att man ska ha minst 18 grader, 1,5 m upp från golvet mätt mot en innervägg.


Akut?
Ring oss direkt

90220